注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

如果°主角是我ˇ

 
 
 

日志

 
 
关于我

忽然..會喜歡上一些人..又會忽然..討厭一些人 總覺得 想像中的..永遠會比她本身的要美好 有時候,寧願對她的印象..只停留在初認識的那個時候

网易考拉推荐

教授 學生與小明  

2007-08-22 18:44:34|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

學生問教授一個人生哲理嘅問題:「教授,我想問呢,生氣、憤怒、嬲到震同埋哭笑不得,有乜嘢唔同啊?」
教授話:「我做個實驗俾你睇,你就容易明噶啦。」..........
於是他揭開電話簿,隨便搵左一個叫小明嘅電話號碼(PS:應該係話,一個叫小明嘅人嘅電話號碼,我諗冇一個電話號碼係叫小明),
就打電話過去,電話接通.

教授按擴音鍵讓學生聽清楚……

教授:「請問梁朝偉係唔係喥啊?」
小明:「你打錯喇!」
教授:「唔好扮野啦!梁朝偉係喥唧?」
小明:「都話你打錯咯!」講完就cup咗電話。

之後,教授即刻又打電話過去……

教授:「喂?唔該,請問梁朝偉響唔響喥啊?」
小明:「邊個呀!你打錯喇。」
教授:「我揾梁朝偉啊....叫佢聽電話啊..」
小明:「你老母.....癡~線~噶!!!!」又CUP咗電話嘞。

教授馬上又撥左一次……

教授:「唔該揾梁朝偉啊..?」
小明:「你到底係邊個?好無聊啊你!」
教授:「我係劉德華啊,我要搵梁朝偉……」
小明:「白癡架!你係劉德華咁我咪係成龍!我XYZ你個上中下!」講完,就CUP咗個電話。

教授同個學生講:「呢D就係生氣喇!跟住,俾你睇下乜嘢叫憤怒啦!」
教授又撥一通電話過去……
教授:「請問梁朝偉喺唔喺喥啊?」
小明:「你係咪五行欠打?要搵梁朝偉打去中國星啦!你老母丫,你有種就再打黎俾我睇下……」
講完就更用力咁CUP咗個電話。

教授同學生講:「呢D就係憤怒。跟住,俾你睇下乜野叫嬲到震!」
跟住,教授又打翻嗰個電話,依次隔咗一段時間先有人接,電話一接通……
小明:「頂你個肺!b你老母#$%^&*@@#~!&……」正當佢破口大罵的同時……
教授:「請問,你係咪小明啊?」
小明:「喀....!哦~~~  真係唔好意思,因為頭先有人搞惡作劇,我唔係特登要鬧你噶……」
教授:「唔緊要,咁請問梁朝偉喺唔喺喥啊?」
小明:「我..........!你個扑……」依次未等小明鬧完,教授就把電話掛了。

教授同學生講:「呢D就係嬲到震,你明未?」
學生答:「我完全明白曬喇!」
學生點點頭:「不過……乜嘢係哭笑不得呢?」
教授笑咗笑,又打左同一個號碼,對方快速接起電話……
小明:「喂!!!你家下係咪玩野呀?」
教授:「你好啊, 我 . .. .我係梁朝偉啊,請問頭先有冇人打電話搵我……?」

 

 

  评论这张
 
阅读(48)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017